Okategoriserade

Du sköna nya värld

Har du någonsin drömt om något mer än ett liv som styrs av ett typiskt ”nio till fem” jobb?

Om svaret är ja så har vi någonting gemensamt.

Jag heter Erik Johansson och mina första 15 år i arbetslivet har jag arbetat inom vården och industrin. Arbetat på golvet, i ledande befattning, i laboratorium och på kontor. Jag har helt enkelt testat ganska många olika yrken och ganska många olika roller. Varit inom den offentliga sektorn och den privata och hoppat mellan olika företag.

Jag har dock aldrig känt mig tillfredsställd i arbetslivet.

Jag vill inte låta otacksam. Jag har fått goda chanser i arbetslivet, dessa har dock alltid berott på att jag alltid arbetat hårt och tagit åt mig de uppgifter jag erbjudits med stort engagemang.

Men det har alltid varit något som har skavt. Någonstans i mig så har jag alltid haft en känsla av att man som anställd alltid sätter till mer än vad man får ut. Detta är ju ingen originell tanke direkt. Alla företag existerar ju för att tjäna pengar och är ju utav sin natur inga jämlika platser.

men ändå. Det borde gå att få ut mer ur livet om man gjorde mer av det man tyckte om, jobbade mera självständigt och fick mer, allt, utav den förtjänst man skapade.

Frilansarexperimentet.

Min tanke med denna bloggen är att den ska dokumentera experimentet: ”Att bli frilansare/egenföretagare”. Jag kommer att dokumentera vad jag gör, dela med mig av information jag hittar och mina egna erfarenheter när det kommer till att leva på att jobba online, blogga, frilansa och allt annat som jag kommer att snubbla över längst vägen.

Målet med detta experiment är inte att bli rik utan att göra någonting som jag vill göra, och att om möjligt arbeta mindre än jag gör som heltidsanställd. Jag ska snart ha barn och vill mer än någonting vara med och se henne växa upp. Jag kommer att posta nya sajter för onlinejobb och frilans, guider till hur man tjänar pengar online och även en månatlig redovisning över vad jag själv gör i min egen verksamhet.Jag hoppas att jag kan erbjuda inspiration och praktiska tips som får dig att lyckas göra karriär av ditt eget frilansande.

Signerat, Erik Johansson.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *